Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Størrelser på dyner, puter og sengesett til barn

    Har du oversikt over hvilken størrelse det skal være på barnedynen, puten og sengesettet til barnet, eller hvor de forskjellige størrelsene til barn brukes? Det finnes ingen regler, men vi kan gi deg noen tips på veien.

    Størrelser på sengesett til baby

    De minste sengesettene og dynene er 65x80 cm, og er beregnet på babyer 0-1 år. Putene og putetrekkene er 35 x 40 cm. De passer fint til både vogn og vugge eller annen liten barneseng. Sengesettene fra Kid i denne størrelsen er tilpasset aldersgruppen med farger og motiver. Babyer skal ligge lavt med hodet, så putene i størrelse 35 x 40 cm er tilpasset dette. Vi anbefaler ikke puter til barn under 12 mnd. 

    En ny EU-standard for merking av barnedyner stiller strenge krav til produksjon og ikke minst til merking av produktene. I henhold til standarden oppdaterer vi alle våre barnedyner med ny informasjon.

    Størrelser på sengesett barn 1-2 år

    Når barna blir litt større, 1-2 år, er det vanlig å bruke dynestørrelsen 80 x 100 cm, som kommer sammen med putestørrelsen 35 x 40 cm. Dette passer fint til for eksempel sprinkelseng. Man kan også bruke denne dynen i en vogn, det er individuelt hva man har behov for. Mange bruker gjerne dunpose i vogna, spesielt om vinteren.


    Størrelser på dyne, pute og sengesett til barn

    Størrelser på sengesett barn 2-4 år

    I aldersgruppen 2-4 år kan det være på tide å gå opp til størrelsen 100 x 140 cm. Puten som hører til er 40 x 60 cm. Mange har kanskje byttet ut sprinkelsengen med en litt større seng, og da er det godt med en dyne som fyller ut sengen litt bedre. Det er heller ingenting i veien for å gå opp til størrelsen 100x140 cm selv om barnet fortsatt bruker sprinkelseng. Du må bare vurdere hvor stor dyne det er plass til i sengen, og hvor varmt eller svalt barnet liker å ha det.

    Størrelser på sengesett barn 4+

    Neste skritt er å gå opp til størrelsen 140 x 200 cm. Når barna blir større og får større seng, melder også behovet seg for større dyne. Derfor har vi barne- og ungdomsmotiver på 140 x 200 cm sengesett selv om dette i utgangspunktet klassifiseres som voksenstørrelse. Puten og putetrekket som hører til er 50x70 cm. 

    Fakta Dyne(cm) Pute(cm)
    Baby 65x80 35x40
    Barn 80x100 35x40
    Barn/Ungdom 140x200 50x70
    Junior 100x140 40x60

     

    Størrelser på sengesett til baby og barn
    Jersey tisselaken

    Vårt tisselaken er i 100 % bomull, den belagte baksiden hindrer fukt i å trenge gjennom. Lakenet er formsydd med strikk og kan kokvaskes. 

    Tisseunderlag

    Tisseunderlaget er i 80 % bomull og 20% polyester, den belagte baksiden hindrer fukt i å trenge gjennom. Kan kokvaskes.

    Sengekant

    Sengekanten hindrer barnet i å ligge i trekk, og gir samtidig en følelse av trygghet. Kan vaskes på 40 grader. 

    Se alle våre artikler om barnerommet her.