Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Inspirasjon til vakre borddekorasjoner

    En vakker borddekorasjon er en viktig del av helheten når man skal ha gjester, men en enkel borddekorasjon gir også det lille ekstra til et hyggelig måltid med de nærmeste. Her får du tips til valg av bordpynt, og hvordan du dekker bordet til hverdag og fest.

    Velg stil og bordpynt for anledningen

    De fleste gjør seg litt ekstra flid med borddekkingen til spesielle anledninger, men det er også hyggelig å lage en enkel og fin borddekorasjon til hverdagsmåltidene. Uansett anledning, tenk igjennom hvilken stil som passer – ønsker du for eksempel en klassisk, minimalistisk eller fargerik borddekorasjon? Det kan også være lurt å tenke igjennom valg av fargetoner. Se gjerne igjennom hva du har av duker, servise og pynt, og finn ut hva som passer sammen.

    Til en bursdagsfest eller en hyggelig middag med venner, kan du være kreativ når du pynter bordet. Til dåp, bryllup eller konfirmasjon ønsker du kanskje en mer formell og klassisk borddekking. Her kan du lese mer om borddekking til fest og til formelle anledninger.

    Borddekorasjon til jul
    Borddekorasjon til juleselskapet

    Start din borddekking med en fin duk, løper eller bordbrikker

    En fin duk eller løper er selve grunnlaget for en vellykket borddekking. Om du velger en nøytral og ensfarget duk, eller en mer dekorativ duk med farger og mønstre har mye å si for helheten. En nøytral duk lar et dekorativt servise få oppmerksomheten, mens en mønstret duk kan være fint til et ensfarget servise.

    Har du et bord som du har lyst til å vise frem, kan bordbrikker under hver kuvert være en elegant løsning. På denne måten beskytter du også bordet mot flekker og riper. Når du har bestemt deg for duk eller brikker, er det på tide å gå videre til bordpynt.

    Duk og løper til borddekorasjoner
    Prøv deg frem med duk og løper

    Ingen borddekorasjon uten blomster, vaser og lysestaker

    Vakre blomster er et viktig element i en vellykket borddekorasjon. En stor bukett i en dekorativ vase midt på bordet er alltid en vinner. Flere små blomsterbuketter kan også være veldig fint, spesielt på et langt bord. Små og lave buketter har også den fordelen at alle kan se hverandre over bordet. Velg dine favorittblomster som passer anledningen, eller gå for en mer varig løsning med kunstige planter eller blomster.

    Skap en fin helhet med lysestaker eller lykter som passer sammen med vasene. Prøv deg frem med hva som passer best av høye lysestaker eller grupper med små lykter eller telysholdere. Høye lysestaker gir en klassisk eleganse, mens lavere lykter igjen gir fordelen at alle kan se hverandre over borddekorasjonen.

    I tillegg til vaser og lysestaker kan skåler og serveringsboller gi en fin helhet, gjerne i samme design som serviset, men her kan man også bryte med stil eller farger. Har du et hvitt og nøytralt servise, kan du gjerne pynte opp med fargerike skåler. Vannkarafler gjør seg også alltid godt på bordet.

    Velg servise, glass og bestikk

    Servise er nok et element som har mye å si for helheten og resultatet. Har du flere serviser å velge imellom, gjelder det å finne det som passer best til stilen, fargene og anledningen. Legg bestikk pent på plass, og sett gjerne frem både vannglass og vinglass for et elegant uttrykk. Her kan du lese mer om borddekking.

    Fullfør stilen med dekorative servietter

    Servietter er prikken over i-en, og en viktig del av borddekorasjonen. Velg gjerne tøyservietter med serviettringer for et eksklusivt preg. Et tips er å tre en liten blomst eller et blad inn i serviettringen. For en enklere løsning kan du finne dine favoritter i vårt store utvalg papirservietter, fra de helt nøytrale til de fargerike og mønstrede. Her kan du lese mer om serviettbretting.

    Tøyservietter til borddekorasjonen
    Tøyserviett med serviettring