Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Hvordan henge opp gardiner

    Lurer du på hvordan du kan henge opp gardiner? Her gir vi deg våre tips til oppheng som gir deg mulighet til å påvirke hvordan uttrykket blir!

    Slik henger du opp dine gardiner

    Først og fremst bør du ta stilling til hva slags uttrykk du ønsker, og dermed hva slags gardinoppheng du bør velge. Våre ferdigsydde gardiner kommer enten med multifunksjonsbånd, som gir mange muligheter for oppheng, eller med maljer. Gardinene kan henges på stang eller skinne, etter ønske og behov.

    Standard plassering av gardinstangen

    Det vanligste er å plassere gardinstangen midtstilt over vinduet, noen få cm over listen. Holderne festes gjerne 2-3 cm utenfor bredden av listen.

    standard plassering


    Midtstill vinduet der du vil

    For å skape illusjonene av at vinduet er midtstilt et annet sted enn der det er, kan du henge gardinstangen utover vinduskarmen på den ene siden. 

    midtstilt under vinduet 

    Lavt under taket

    For å få effekten av litt høyde under taket, kan du henge gardinstangen høyt over vinduet (nesten opp til taket). dette vil gi et visuelt løft. Vertikale striper på gardinene vil forsterke effekten. 

    Lavt under taket 

    Høyt under taket

    Dette oppleves sjeldent som et problem, men gardiner med horisontale striper kan få rommet til å virke lavere. Gardinstangen bør i slike tilfeller ikke henges for høyt over vinduet.

    høyt under taket  

    Lite vindu

    For å få illusjonen av et stort vindu, må mest mulig av vinduet synes. Fest en lang gardinstang et godt stykke utenfor listen så gardinene dekker mer vegg enn vindu. Til et lite vindu passer det best med enkle tekstiler med lite mønster, men for å få et grand uttrykk kan du godt velge store mønstre. 

    Lite vindu 

    Lite rom

    Det kan godt være plass til gardiner selv i et lite rom. Bare fest gardinstangen så nærme vinduet som mulig, og velg lyse og lette gardiner. I et lite rom kan vinduet være plassert nærme et hjørne - for å få plass til gardinstangen trenger du bare ett endestykke.

    Lite rom 

    Gardiner og persienne/rullegardin/liftgardin

    Du kan fint kombinere gardiner og annen solskjerming. Heng for eksempel persienner inne i vinduskarmen, og heng opp gardiner på vanlig måte. 

     Gardiner og persienner


    Liftgardiner

    Liftgardiner kan henge inne i vinduskarmen, eller på utsiden av listene. Har du dype vinduskarmer kan det være fint med liften litt over vinduskarmen, da vises mer av vinduet. 

    Plassering av liftgardiner


    Her kan du lese mer om gardiner. Husk at du alltid kan få hjelp til å finne riktige gardiner til ditt behov i våre butikker. Oversikt over alle våre gardinoppheng finner du her.