Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Fra stikling til plante

    Ønsker du deg flere grønne planter? Med stiklinger kan du stadig øke mengden planter – enten i hjemmet eller om du ønsker å gi en i gave til venner. Å sette stiklinger er en morsom aktivitet, og det kan være spennende for hele familien å se røttene vokse frem og stiklingen få et nytt liv! Sett stiklinger i vann i en lekre vaser og dekorer både vinduskarm og stuebord!

    Slik setter du stiklinger


    1) Klipp av en frisk stilk, og fjern de nederste bladene.

    2) Sett stiklingen i en liten vase med litt vann, gjerne en gjennomsiktig vase. Bytt ut vannet to ganger i uken.    Noen planter har noe som ser ut som små «ledd» på stilkene sine. Disse leddene er fine å få med på stiklingen. Sørg for at det er nok vann i vasen til at leddet senkes i vannet.

    3) Plasser stiklingen i lyset - de trives best i vinduskarmen uten direkte sollys.

    4) Etter 2-6 uker har stiklingen fått røtter. Nå kan du sette dem i jord!    Tips! Sett pottene på trendy marmor-brett. Det er både dekorativt og du unngår søl når du skal vanne!

    Det er et morsomt prosjekt å passe på stiklinger. Det er kjempefint med grønne blader i vinduskarmen, og det finnes mange stilige glassvaser å velge blant.

    Og har man en plante man er ekstra glad i, er det stas å få en babyplante fra den, heller enn å gå til innkjøp av en ny!