Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Slik kan du pynte et vakkert og personlig juletre

    Ingenting gir den gode julefølelsen som et vakkert pyntet juletre. For mange er også det å pynte juletreet et av adventstidens høydepunkter. Enten du foretrekker klassisk juletrepynt i rødt og gull, et stilrent og enkelt tre eller en sjarmerende blanding av hjemmelaget, gammelt og nytt, så har vi det du trenger.

    Hvordan pynte et juletre?

    Å pynte juletreet er for mange et av høydepunktene i adventstiden. Noen liker å pynte treet tidlig for å ha glede av det lengst mulig, mens for andre er det tradisjon å pynte treet på lille julaften. Gjør det til en hyggelig aktivitet for hele familien, tenn lys og server gjerne varm gløgg eller kakao til store og små.

    Start med å bestemme deg for hvilken stil du vil pynte juletreet i. Ønsker du for eksempel at all din juletrepynt skal være i gull? Eller vil du gå for to farger, som rødt og hvitt? Et fargetema og en gjennomført stil på juletreet gir et stilrent og eksklusivt inntrykk. En annen mulighet er en sjarmerende blanding av gammelt og nytt, hjemmelaget og kjøpt, i mange forskjellige farger.

    Ønsker du å bruke glitter og juletrelys på treet, kan det være lurt å starte med dette og fordele det jevnt utover. Fyll deretter på med julekuler og annen pynt, og prøv å spre alt utover slik at du får et jevnt og harmonisk resultat.

    Stilrent juletre med lys og røde julekuler
    Stilrent juletre med lys og røde julekuler.

    Pynt juletreet med vakre julekuler og juletrelys

    Julekuler er en klassiker på juletreet. For et enkelt og stilrent uttrykk kan du pynte treet kun med julekuler og juletrelys. Velg i så fall mange like kuler, i en eller flere ulike farger. Et eksempel er kuler i klart glass sammen med varianter i gull og rødt.

    En annen mulighet er å blande mange forskjellige kuler i flere farger med andre typer julepynt. Dette gir et personlig og unikt uttrykk med massevis av sjarm. Til denne stilen kan gjerne barnas juletrepynt få hovedrollen.

    Julekuler og juletrepynt i forskjellige farger
    Klassisk juletrepynt som fugler og julekuler i blant annet gull, rødt og glass.

    Slik får du et klassisk pyntet juletre

    Det klassiske norske juletreet er pyntet med lys, glitter, julekuler og annen julepynt, ofte arvet og hjemmelaget. Nostalgikerne er også glade i små norske flagg. Hjemmelagede flettede kurver og lenker i farget blankt papir har også vært populær pynt i mange tiår. Denne stilen er ikke komplett uten en stjerne i toppen av treet, med eller uten lys.

    Bland gammel og ny julepynt og få et personlig juletre

    Lite er mer sjarmerende enn et juletre pyntet med en blanding av arvet juletrepynt, dekor som barna har laget, og noen nye favoritter som julekuler i forskjellige farger. Dette gir et personlig og unikt juletre, og er ekstra hyggelig siden man har et forhold til mye av det som henger på treet. Gjør gjerne et poeng ut av å ha mange forskjellige ting i kun ett enkelt eksemplar.

    Klassisk pyntet juletre
    Klassisk pyntet juletre med lys og julekuler. La stilen på juletreet matche stilen på interiøret.

    Mer juleinspirasjon finner du her. God jul!