Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Stemningsfullt med sesongens kranser

    Det er alltid hyggelig å komme til en julepyntet dør med en fin krans på. Men det er flere steder hvor man kan pynte med julekrans, som i et vindu eller på bordet. Vi gir deg tips på forskjellige måter du kan pynte med kranser denne sesongen.

    Noen typer julepynt går aldri av moten. Julekransen er en av disse. Kransene vi ser i dag er alt fra de tradisjonelle grønne med granbar, kongler og røde bær, til de mer moderne, minimalistiske og hvite variantene.

    En julekrans har faktisk også et symbolsk budskap. Den sirkulære formen representerer evigheten, og den eviggrønne fargen på kransen symboliserer vekst og evig liv. Dette tenker vi er fint å ha i tankene når vi pynter med krans til jul.

    Pynte med julekrans i vinduet

    Flere måter å pynte med julekrans

    Det er flere måter man kan pynte med kranser på, her tipser vi om noen:

    1. Dørkrans ute

     Henges på ytterdøren på en krok eller tynn spiker. Kan fint henge oppe fra november og utover nyåret. Velg gjerne en krans som står i stil med fargen på døren. Vil du gjøre litt ekstra ut av ytterdørskransen kan du tvinne en batteridrevet ledlys-lenke rundt.
    2. Krans til dør inne

     Det er ikke noe i veien for å henge kranser på dørene innendørs også. Heng de opp på samme måte som den på ytterdøren, med en tynn spiker eller en liten krok. Passer for eksempel fint på døren til et toalett eller døren i et vindfang. Er du heldig og har doble dører inn til stuen kan det være lekkert å henge en middels stor krans på hver dør.
    3. Krans til vindu

     Å henge julepynt i vinduet til jul er både hyggelig for de som sitter inne og for de som er utendørs og titter inn. Bruk for eksempel et silkebånd, bredt eller smalt, som oppheng, eller om du ønsker noe mer diskret kan du bruke fisketråd.
    4. Bordkrans

     Skal du dekke et langbord eller et rundt bord kan det være «prikken over i’en» å legge en dekorativ og fyldig krans midt på bordet. Dette blir på engelsk kalt et ‘centerpiece’ og er midtpunktet i borddekorasjonen som man pynter ut ifra.
    5. Veggkrans

     En fin krans på veggen kan passe i flere rom. Vil man ha litt julestemning i en gang kan det henges en dekorativ krans på veggen ved et speil, eller på soverommet om man ønsker en koselig krans over sengen. Mulighetene er mange.
    6. Takkrans

     Har du plass til å henge en krans over spisebordet kan det også gi et elegant uttrykk. Heng den opp i hyssing, silkebånd eller et kransoppheng, i en høyde som passer.

    Pynte med julekrans på døra eller over peisen

    Vi har også fine kranser med led-lys, og lysslynger som du kan tvinne rundt en hvilken julekrans du har kjøpt eller laget selv. Kanskje du lager din egen i granbar og mose? Her kan du lese mer om hjemmelagede kranser og juledekorasjoner.

    Julekrans med led-lys på veggen

    Her finner du mer julestemning og inspirasjon til julepynt. God jul!