Sommermat: focaccia
Servér en lun og saftig foccacia til gjestene i sommer! Perfekt til ved siden av grillmat men også alene med for eksempel aioli. Pynt foccaciaen med urter og grønnsaker for det lille ekstra - se oppskrift her!
Dette er et saftig og velsmakende italiensk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk.Ingredienser:
- 50 g gjær
- 6 dl vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 dl olivenolje
- 1 kg hvetemel
- 2 ss olje, til smøring av ildfastform
Til topping:
- 3 ss grovhakket frisk rosmarin
- 1 ss flaksalt
- 1 dl olivenolje
- Koriander
- Rødløk
- Rødbeter
- Paprika
Slik gjør du:
- Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
- Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
- Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
- Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt og rosmarin.
- Stek brødet på 200 °C midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist, og skjær i biter før servering.
Oppskriften er lånt av MatPrat