Økologisk babyspinat med grillet nektariner, avokado, sesongens tomater og burrata
Salater hører sommermaten til! Lag denne salaten, satt sammen av matprofilene Gitte Witt og Filip Loebbert, som en deilig forrett eller server den ved siden av grillet kjøtt og fisk.
Dette trenger du:
- Babyspinat, (gjerne økologisk). 1-2 poser avhengig av størrelsen (skal dekke et stort fat)
- 3 nektariner i skiver
- 1 stor eller 2 små avokado
- Babytomater (evnt større tomater i skiver), gjerne i flere farger
- Ca 200 gram burrata
- X-tra virgin livenolje
- Basilikum
- Salt
- Chili
Slik gjør du:
Legg babyspinat på et stort fat. Sett på grillen. Kutt nektariner i skiver og legg på grill. I mens de grilles kutter du avokado i skiver og legger på sengen av babyspinat. Dryss tomatene rundt på fatet. Deretter de grillede nektarinskivene og til slutt osten. Hell over god olivenolje, salt og chili og pynt med basilikum.
Denne salaten er nydelig for seg selv, eller ved siden av grillet fisk og kjøtt.



