Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Surdeigsfocaccia

    Surdeigsentusiast Elise bak Bread By Elise gir deg oppskrift og fremgangsmåte på deilig surdeigsfocaccia med potet og rosmarin. Denne focacciaen er perfekt som tilbehør til en god høstgryte. God baking!

    Ingredienser:

    300 g vann, rundt 25℃
    80 g surdeigsstarter, matet kvelden før
    400 g tipo 0 pizzamel
    8 g salt
    10 g olivenolje

    Til topping:

    Olivenolje
    Poteter i tynne skiver, jeg brukte amandinepotet
    Fersk rosmarin
    Flaksalt

    Fremgangsmåte:

    Mat surdeigen din kvelden før slik at den er aktiv og klar til morgenen etter. Mål opp vann og aktiv surdeigsstarter i en stor bakebolle. Rør til surdeigsstarteren er oppløst. Ha i mel og bland det hele raskt sammen. Dekk til bakebollen og la deigen hvile i 30 minutter.

    Strø over salt og forsiktig elt det inn. Tilsett til slutt olivenolje i to omganger og elt/brett til du har en nogenlunde glatt deig. Ikke jobb for mye med deigen, dette steget skal ikke ta mer enn 5-10 minutter totalt.

    Dekk til bakebollen og brett deigen hver time i 4 timer. Sett så deigen i kjøleskapet frem til to timer før du ønsker å steke den. Deigen bør få hvile i kjøleskapet i minst 6 timer, opp til 48 timer.

    To timer før du ønsker å steke foccaciaen: ta deigen ut av kjøleskapet og finn frem en 30 cm stål eller jern form. Legg bakepapir i bunnen av formen og fordel en skvett olivenolje oppå papiret. Legg deigen i formen og strekk litt i den slik at den fyller formen. Dekk til og hev i 2 timer.

    Forvarm ovnen til 220℃. Skjær poteter i tynne skiver (cirka på tykkelse med en mynt.) Bruk gjerne en mandolin. Hell så et par spisekjeer olivenolje over focacciadeigen og bruk fingertuppene til å lage groper i deigen. Legg på poteter, litt ekstra olivenolje, og strø til slutt over rikelig med fersk rosmarin og flaksalt. Stek focacciaen midt i ovnen i 30-35 minutter, til den er gyllen. Avkjøl på rist og nyt sammen med en deilig høstgryte.