Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Skap stemning med lekre påskedekorasjoner

    Påske er tid for kos og hygge enten på tur, i solveggen på hytta eller hjemme. Her får du våre tips til påskedekor som gir den koselige påskestemningen!

    Påskedekorasjoner med blomster og påskepynt

    Det skal ikke så mye til for å skape hygge i påsken. Med noen få elementer kan du enkelt få påskestemning på badet, på kjøkkenet, i stua og på uteplassen. Kombiner tradisjonell påskepynt med naturlige elementer og vårlige farger, og gjør det koselig til påske med din egen stil.

    Vær kreativ med påskedekorasjonene. Den gule fargen hører påsken til, og kombinert med hvitt, brunt og grått kan du skape koselig stemning både inne og ute. Ta deg gjerne en tur ut i hagen eller nærområdet og kikk etter gåsunger og noen vårlige blomster. Bytt ut putene i sofaen med pynteputer med søte påskemotiver, og legg en hvit eller gulmønstret duk på stuebordet. Fyll en skål med påskegodt, og la den utgjøre en del av bordpynten sammen med en liten påskehare og et par kubbelys.

    Pynt til påske på kjøkkenet med gule blomster i en flott vase, og heng opp en krans av kvister eller fjær i vinduet. Og ikke glem badet! Med et gult pyntehåndkle, noen telys og en påskekylling eller to skaper du stemning også her. 
    Pynt med påskedekorasjoner ute

    Påsken markerer gjerne starten på våren. Vi koser oss hjemme eller inne på hytta, men slapper også av i solveggen og beveger oss ut på tur. Da er det spesielt hyggelig å også pynte til påske ute, både med naturelementer og annen påskedekor.

    Med vårlige planter og enkel påskepynt kan du skape påskestemning på uteplassen på 1–2–3. Plasser påskeliljer og andre vårlige blomster i passende blomsterpotter eller kurver ved inngangspartiet, og sett en liten påskekylling innimellom blomstene. Heng opp påskeegg på greiner og kvister, og fest en krans av fjær eller gåsunger på inngangsdøra.

    Kombiner elementer i gult, grønt og brunt på terrassen, og gjør det til et koselig sted å slappe av og nyte påskesola. Sett en enkel lyslykt og en vase med gule blomster på et lite småbord, og plasser noen gule pynteputer i stolene – så er mye gjort. Legg også frem noen deilige saueskinn og varme ulltepper, så er det bare nyte et glass med varm kakao i den herlige vårluften.

    Koselig påskedekor til spisebordet

    God mat hører påsken til, og mange har som tradisjon å spise en deilig påskefrokost, påskelunsj eller påskemiddag med familie og venner. Da byr anledningen seg til å dekke et lekkert påskebord. og enten du har god tid eller behov for å få til noe raskt, så har vi noen tips til hvordan du pynter et stemningsfullt påskebord.

    Dekk bordet med et enkelt servise og eksperimenter med pynt i påskens farger. Fyll en passende vase med kvister eller gåsunger, og heng påskeegg på noen av greinene – vipps, så har du en flott dekorasjon til midten av bordet. Plasser påskekyllinger litt spredt utover, og kanskje også noen små vaser med vårlige blomster. 

    Levende lys skaper alltid stemning, og her kan du kombinere telys og kubbelys med ulike farger eller påskemotiv, eller du kan gå for en mer clean look med enkle dekorlys. Med noen fine servietter med påskemotiv lagt på hver asjett blir påskebordet komplett, og har du litt tid til overs, kan du gi festbordet et lite ekstra løft ved å brette noen lekre servietter.


    Lag påskepynten selv

    For å sette ditt eget preg på påskepynten, kan du lage noe av den selv. Gjør det til en aktivitet med venner eller familien, og la kreativiteten skinne mens dere koser dere med litt påskegodt.

    Blås egg og mal dem selv i de fargene og mønstrene dere ønsker. Disse kan dere bruke som enkel bordpynt eller henge på noen greiner i en lekker vase. Kanskje synes barna det er moro med påskeeggjakt – gjem eggene ute i hagen eller rundt om i huset og la dem lete etter disse. 

    Eggeskallene kan også brukes som små vaser til vårblomster som krokus og snøklokker. Med kvister og greiner kan dere lage en lekker krans som kan henges opp i vinduet eller på døra, og med doruller og fjær kan dere lage hjemmelagde påskekyllinger og påskeharer.

    Husk at denne tiden skal nytes, så stress ned og bruk tiden på det som gir deg energi.