Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Slik styler du med pynteputer

    Det er mange måter å style med pynteputer på. De finnes i flere størrelser og former, og du får pynteputetrekk i alle slags farger og mønstre. Ofte er det best å prøve seg frem og se selv hva som fungerer fint sammen i det rommet du skal style, men la oss gi deg noen tips.

    Forny hjemmet med lekre pynteputer


    Når vi går inn i en ny sesong kan mange av oss kjenne på lysten til å fornye noe hjemme.

    En enkel og fin måte å fornye stuen på kan være å bytte ut pynteputene med nye farger eller mønstre.

    Det er mange måter å style med pynteputer på. Ofte er det best å prøve seg frem og se selv hva som fungerer fint sammen, og gir akkurat det uttrykket du er ute etter. Men det er enkelt å havne i fellen om gjør at uttrykket blir rotete.

    Start ytterst og jobb deg innover mot midten. Først med de største putene, deretter de mindre. Uventede plasseringer er spennende for øyet og skaper mer kontrast så prøv å plassere de litt tilfeldig.

    pynteputer i sofaen

    Former og størrelser

    Ulike størrelser og former på putene er fint, det skaper fin variasjon. Miks mellom store og små, og liggende og kvadratisk form.

    Puter i velour

    Farger og mønster

    Hent gjerne inn farger fra andre elementer i rommet. Dette kan for eksempel være fra et bilde som henger på veggen, gardiner, et møbel eller lignende. Kanskje har du en aksentfarge som går igjen i boligen og som er fin å hente opp i en ensfarget pyntepute for å skape en rød tråd i interiøret?

    Lek deg med ulike mønstre – prøv å finne en fin balanse mellom gjentakelser og variasjon. Ha gjerne et par puter med samme farge eller mønster.

    pynteputer i farger


    styling av puter i sofa

    Materialer

    Materialer er spennende. Miks med ulike overflater for kontrast og et stilig uttrykk. Varier med blanke og matte overflater, grov og fin tekstur. Ofte kan nettopp variasjon i materialer og overflate være like spennende som variasjon i mønster og farger, sier Sissel Vennesland, kreativ leder i Kid Interiør.

    ”Miks og triks – prøv deg frem med farger, former, materialer og størrelse”

    4 enkle steg:

    1. Bestem deg for en fargepalett, gjerne 2 til 4 farger
    2. Bruk en mix av ensfargede og mønstrete pynteputer, gjerne med forskjellig tekstur
    3. Sett større pynteputer bak mindre pynteputer, miks gjerne med runde puter eller avlange
    4. Et oddetalls sett med puter kan ofte se bedre ut enn om hver del av sofaen er symmetrisk

    puter i grønne farger


    velour puter