Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Handle med hjertet

     

    Handle med hjertet er Kid sitt konsept for bærekraft og samfunnsansvar. For Kid betyr «Handle med hjertet» å ta valg som er bedre for miljøet, verdikjeden og kundene våre. Det er bevisste valg som har en positiv påvirkning - ansvarlige valg for morgendagen.


     

    Våre bærekraftsmål

    Kid Interiør skal ha en bærekraftig verdikjede. Alt gjøres ikke over natten, men vi har satt oss mål for å drive oss selv fremover. Vi setter oss hele tiden nye mål, og legger disse til fortløpende. Vi har allerede gjort mye.

    Handle med hjertet

    For Kid betyr Handle med hjertet å ta ansvarlige valg for morgendagen. Vi skal ha en god og trygg verdikjede, levere gode og trygge produkter til deg som kunde, og vi skal selvfølgelig ta vare på miljøet.

    Kid er først i Skandinavia med resirkulert dun

    Kid lanserer, som første interiørkjede i Norge, Redown dundyne og dunpute, laget utelukkende av resirkulert dun og fjær. Det er et fantastisk konsept, hvor vi kan bidra til at dun og fjær kan varme igjen og igjen.

    Slik kan vi redusere mikroplast i havet

    Syntetiske materialer ender over alt i miljøet vårt, og når vi tenker på plast i havet, er det lett å se for seg rester av plastflasker og plastposer. Men visste du at syntetiske fibre også er en del av problemet?

    Våre leverandører

    Alle våre leverandører er forpliktet til å signere og følge våre etiske retningslinjer.

    Miljøtiltak

    Kid Interiør jobber kontinuerlig med å minske vår miljøbelastning.

    Bærekraftig bomull

    Bomullsproduksjon er en intensiv produksjon, som krever mye vann og kjemikalier. Selv om bomull kun dyrkes på 4% av jordens dyrkbare areal, brukes det så mye som 25% insektmidler og 10% av andre plantevernmidler til prosessen. Innen utgangen av 2020 nådde vi målet om at alle bomullsprodukter fra Kid Interiør skal komme fra mer bærekraftige kilder.

    Trygge kvalitetsprodukter

    Du som forbruker skal være trygg på at det ikke er helse- eller miljøskadelige stoffer i produkter du kjøper hos Kid Interiør. De skal også være trygge å bruke.

    Kid Interiør støtter Rosa sløyfe-aksjonen

    Kid Interiør er blant hovedsponsorene til Rosa sløyfe-aksjonen. Hvert år bidrar vi med inntektene fra salget av årets pin og egendesignede Rosa sløyfe-produkter i alle våre Kid-butikker og i nettbutikken. I år er temaet «Tidlig oppdagelse».

    Har du hørt om Superselma?

    Superselma er en Støtteforening for Kreftrammede startet av Tommy, som er pappaen til Selma. Superselma er en frivillig, uavhengig og landsdekkende organisasjon som via innsamlede midler arbeider for å gi skape lysglimt, kunnskap og håp for kreftsaken.

    Ofte stilte spørsmål om dyrevelferd

    Kid Interiør er opptatt av dyrevelferd og setter strenge krav til våre leverandører. Vi ønsker å ta ansvar og gå foran som et godt eksempel på hvordan store kjeder kan og bør bidra til bedre dyrevelferd.

    Klimakvoter

    Vi jobber hele tiden med å finne nye måter å redusere våre utslipp på. Vi kutter der vi kan, men vi vil gjøre mer. Derfor støtter vi miljøprosjektet «Energieffektive og rentbrennende kjøkkenovner i Ghana» med våre klimakvoter.

    Samarbeid:

    Bedre global bomullsproduksjon med BCI

    Kid Interiør forplikter seg til å forbedre bomullsdyrkingen globalt sammen med Better Cotton Initiative.

    Tekstilretur

    Kid Interiør tar imot brukte interiørtekstiler i samarbeid med UFF Norge.

    Forsvarlig gjenvinning av emballasje

    Grønt Punkt Norge er er en nasjonal, “non-profit”, medlemsbasert organisasjon for innsamling og gjenvinning av brukt emballasje.

    Medlem av IEH siden 2008

    Kid Interiør er medlem av IEH (Initiativ for etisk handel). IEH er en pådriver og et ressurssenter for etisk handel.

    Textile Exchange

    Textile Exchange er en organisasjon som har for målsetning å lage en global tekstilindustri som beskytter og gjenoppretter miljøet, samtidig som det forbedrer liv.

    Har du hørt om Superselma?

    Superselma er en Støtteforening for Kreftrammede startet av Tommy, som er pappaen til Selma. Superselma er en frivillig, uavhengig og landsdekkende organisasjon som via innsamlede midler arbeider for å gi skape lysglimt, kunnskap og håp for kreftsaken.

    The Accord Bangladesh

    Vi støtter Accorden sitt arbeid i Bangladesh

    Tekstilaksjonen 2020

    Tekstilaksjonen er et unikt og tverrfaglig samarbeid mellom aktører innen norsk mote- og tekstilbransje, nye kleskonsepter, miljøorganisasjoner og tekstilgjenvinnere.

    Sertifiseringer:

    Øko-Tex sertifisering (trygge tekstiler)

    Alle våre kroppsnære tekstiler er Øko-Tex merket. Det betyr at de er produsert etter gjeldene Øko-Tex Standard 100, som setter strenge krav og lave grenseverdier for restinnhold av kjemikalier i produktet. Kravene klassifiseres etter hvor kroppsnære de er.

    Downpass-sertifisert dun

    Downpass er en sertifisering som er utarbeidet av European Down and Feather Association (EDFA) og kontrolleres av International Down and Feather testing Laboratory (IDFL).

    GOTS merking av økologiske tekstiler

    GOTS (Global Organic Textile Standard) er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler.

    Cotton Made in Africa

    Kid er første retail-kjede i Norge som samarbeider med Cotton Made in Africa (CMiA), og vi har fokus på å ha 100% mer bærekraftig bomull i våre produkter innen 2020. Samarbeidet med CMiA er et steg videre i denne retningen.

    Svanemerkede stearinlys og kubbelys

    Bruk av palmeolje medfører økt nedhugging av regnskogen, og truer dyremangfoldet i disse områdene. Våre stearinlys og kubbelys er svanemerkede, og inneholder kun fornybare ressurser.

    Organic Content Standard

    Organic Content Standard (OSC) er en sertifisering av økologiske produkter.

    Woolmark

    Woolmark er en kvalitetssertifisering og en garanti på ullinnholdet i produktet. Et Woolmark sertifikat innebærer at enten råmaterialet eller produktet har blitt testet som et produkt med høy ullkvalitet.

    Global Recycled Standard

    Global Recycled Standard sikrer sertifisert resirkulert materiale i produkter.