Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Sommerdyne for varme netter på soverommet

    Vi kan ikke klage på de varme periodene vi får i løpet av sommeren i Norge, men mange synes allikevel at det er utfordrende med de varme nettene. For en god natts søvn er det flere grep du kan ta, blant annet å skaffe deg en god sommerdyne. Her får du tipsene som legger til rette for at nattesøvnen ikke blir forstyrret av varmen.

    Velg riktig sommerdyne

    Mange synes det fungerer fint med helårsdyne også på sommeren. Men sover du for eksempel med åpent vindu, er det ønskelig at dynen holder deg varm hele natten samtidig som du heller ikke vil bli klam eller ha det altfor varmt. På de varmeste nettene foretrekker mange derfor en lett og svalende sommerdyne. Men det finnes flere slike dyner å velge mellom – så hvordan finner du den riktige sommerdynen for deg?

    Når det er virkelig varmt anbefaler vi å bytte til en sval sommerdyndune. Dun har flere spesielle egenskaper, blant annet puster det godt og det transporterer fuktighet bort fra kroppen. Et annet alternativ er en sommerdyne i fiberkvalitet, som er lett og luftig, og dessuten allergivennlig. Les mer i vår dyneguide.

    Husk å riste dyne og pute godt når du rer opp, lufte dynen regelmessig og vaske puten med noen måneders mellomrom. Les mer om vedlikehold av dyner og puter her

    sommerstil på soverommet krepp sengetøy

    sommerdyner og puter

    Sengetøy til sommerdyne

    Selv om en sommerdyne i seg selv legger til rette for en god natts søvn på varme netter, har også valg av sengetøy noe å si. En favoritt for mange når det er varmt, er sengetøy i krepp. Den ujevne overflaten føles luftig mot huden, og bomullskreppen er dessuten strykefri og slitesterkt. Et annet godt alternativ er sengetøy i sateng, som har en glatt overflate som føles sval og behagelig. 

    sommerlig soverom krepp

    Husk riktig solskjerming

    Har du et soverom som blir veldig varmt i løpet av dagen, kan det være en god idé å investere i en lystett plisségardin eller lystette gardiner. Det doble stoffet er lystett og lyddempende, og den stillestående luften mellom lagene virker som isolasjon som holder sommervarmen ute. Husk å lufte godt på kvelden når det er litt kjøligere ute.

    En vifte er behagelig når luften føles helt stillestående, og en termo drikkeflaske som holder vannet iskaldt i lang tid kan være redningen i løpet av natten. Med både riktig sommerdyne, sengetøy i behagelig materiale og solskjerming i vinduet legger du til rette for en god natts søvn selv på de varmeste sommernettene.


    Sov godt!

    lystettegardiner til soverom

    soverom på hytta