Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Hvordan vaske dyner og puter

    Riktig vask og vedlikehold av dyner og puter er viktig for god hygiene i sengen, og for at dyner og puter skal holde lengst mulig. Her finner du det du trenger å vite om vask av dyner og puter i vaskemaskin, tørking i tørketrommel og alt annet du måtte lure på.

    Hvordan vaske dyne og pute i vaskemaskin

    Regelmessig lufting og vask av dyner og puter er viktig for god hygiene. Alle våre dyner kan vaskes på 60 grader i vaskemaskin unntatt Heavy Sleeper vektdyne, som bør vaskes på 40 grader. Vask kun én dyne eller pute av gangen. Flekker bør helst fjernes så fort som mulig med flekkfjerner.

    Til dundyner og dunputer anbefaler vi vaskemiddel uten enzymer. Kapasitet i vaskemaskinen bør være minimum 7 kg. Dundyner bør vaskes en til to ganger i året, avhengig av om du bruker dynen hele året eller kun sommer/vinter. Dunputer bør vaskes oftere, helst to til fire ganger per år.

    Fiberdyner bør vaskes 2-4 ganger per år, mens fiberputer gjerne kan vaskes noe oftere.  

    Her kan du lese om vask av sengetøy.

    Vaske dyner og puter


    Dyner og puter i tørketrommel

    For å få et luftig resultat og unngå at dun og fjær klumper seg, anbefaler vi å tørke dundyner og -puter i tørketrommel. Bruk et par tennisballer eller tørkeballer som fordeler dunen jevnt. Mange tørketromler har egne programmer for dun, bruk gjerne dette. Sørg for at dynen/puten er ordentlig tørr før den tas i bruk.

    Fiberdyner og -puter bør også tørkes i tørketrommel.

    Heavy Sleeper vektdyne skal ikke tørkes i tørketrommel, men bør henges opp til tørk etter vask.

    Daglig vedlikehold av dyner og puter

    Bruk alltid sengetøy, og rist dyner og puter daglig. Sørg for god utlufting av soverommet for å holde fuktighetsnivået under kontroll. Dyner og puter bør luftes med jevne mellomrom, men unngå direkte sollys.

    Sengetepper ser flott ut, men kan hindre dyner og puter i å tørke ordentlig. Bruk gjerne sengeteppe på gjesterommet og på soverommet iblant, men vi anbefaler ikke sengeteppe på dyner som er i daglig bruk.

    Dyner og puter som ikke er i bruk bør oppbevares tørt, gjerne i en stoffpose beregnet for dette. Unngå tette materialer som plast, luft gjerne dyner før du legger de bort, og sørg for at dyner og puter er helt tørre.

    Tørke dyner og puter


    Hos Kid Interiør er alle kroppsnære tekstiler Øko-Tex-merket og produsert etter strenge europeiske krav. Du kan derfor være trygg på at ingen av våre produkter inneholder skadelige kjemikalier.

    Vi er lidenskapelig opptatt av bærekraft og samfunnsansvar. Vi var blant annet først ute i Skandinavia med resirkulert dun, og jobber mot at all bomull vi bruker i vår produksjon skal komme fra bærekraftige kilder. Les mer om vårt samfunnsansvar.