Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Inspirasjon til uteplassen

    Ønsker du å fornye din terrasse eller annen uteplass, og er på jakt etter litt inspirasjon? Små grep kan gjøre underverker for ethvert uterom – uavhengig av hvor stor plass du har å boltre deg på. Uansett om du har en stor eller liten terrasse, kan du her lese våre beste tips til hvordan du kan få mest ut av din uteplass.

    Bli inspirert til din uteplass!

    Har du ikke egen uteplass? Fortvil ikke, du kan enkelt skape din egen uteplass med hjelp av få ting. Ta med deg stort pledd, et sommerlig håndkle, et par gode sitteputer og et lite telys for stemningens skyld. Vips, så har du din helt egen uteplass å nyte sommersolen.

    Les videre og få gode tips og inspirasjon til hvordan du kan gjøre terrassen, balkongen og hagen klar for sommeren!

    Få det meste ut av terrassen din

    Har du en stor og fin terrasse kan det være smart å hente inspirasjon fra hjemmet og lage en terrasse som visker ut skillet mellom ute og inne. En av de beste måtene å gjøre dette på, er å tilføre terrassen sommervarer i samme stil og farger som du har inne. Du kan for eksempel bruke pynteputer, gulvtepper, blomsterpotter og lyslykter som står i stil med det uttrykket du har i resten av hjemmet. Det viktigste er at uteplassen passer deg og din personlighet, så bruk gjerne små ting som viser hvem du er.

    Andre gode tips til terrassen:

    • Lag et utekjøkken. Her kan du plassere grillen og en kjøkkenvask, samt oppbevare kjøkkenartikler som servise, kopper og glass.
    • Heng opp planter, lykter lyslenker m.m. på vegger og rekkverk for å gi terrassen en ekstra grønn dimensjon.
    • Plasser planter og lyslykter i trappen for å skape stemning uten å ta opp viktig plass, men kun så lenge det er trygt.
    • Bruk skyggehjørnene til oppbevaring. Sett for eksempel opp et lite bord med lys eller en kurv med varme pledd og fine pynteputer.
    • Kjøp en terrassevarmer for å gjøre sommerkveldene mer behagelige å nyte utendørs.

    Husk at det ofte er rundt spisebordet man tilbringer flesteparten av sommerkveldene. Det er derfor viktig å lage et spiseområde som står i stil med sesongen. Dekk bordet med sommerlig borddekorasjon, legg på en fin duk og pynt med nyplukkede blomster eller fine planter. Her har du mange muligheter og det er kun fantasien som stopper deg!

    Få flere tips til å dekke det perfekte sommerbordet her.

    Sommer på balkongen

    Uavhengig av om du har en stor eller liten balkong kan du gjøre mye for å skape den riktige sommerstemningen, men har du en liten balkong kan det være en fordel å tenke kreativt. 

    Her er våre beste tips til innredning av balkongen din:

    • Bruk den plassen du har. De fleste balkonger har gode festemuligheter i både tak og vegger som gjør det enkelt å henge opp alt fra hyller til blomsterkasser.
    • Ta med naturen opp på balkongen. Grønne planter skaper en følelse av hage og gir balkongen en sommerlig atmosfære. Ta i bruk den plassen du har og bruk tak, vegger og hyller til å henge opp plantene dine.
    • Skjerm mot sol og nysgjerrige naboer. Sett opp en parasoll for å skygge mot solen og bruk planter (ekte eller falske) eller en levegg for å hindre innsyn fra naboene.
    • Bruk ulike typer belysning for å skape den perfekte sommeratmosfæren på balkongen. Du kan for eksempel henge lyslenker på rekkverket og veggen, eller henge lykter med levende lys fra taket.
    • Det er lurt å ha et par pledd liggende på balkongen slik at du kan nyte de kjølige morgenstundene og sene sommerkveldene uten å fryse.

    For å tilføre litt farge kan du bruke fargerike pynteputer og pledd som dekorasjon. Våre Panama sitteputer kommer for eksempel i mange forskjellige farger.

    Skap hageidyll i forskjellige soner

    Det er ofte utfordrende å innrede en hage, men vi har her noen gode tips til deg som ikke helt vet hvordan du skal gå frem. Når du har en stor hage kan du dele den inn i flere soner for å få mest ut av plassen. Du kan for eksempel lage: 

    • en spisesone med utekjøkken, grill og spiseplass – ha gjerne også en stor parasoll slik at du kan sitte å spise i skyggen.
    • en loungesone for avslapping og soling.
    • en lesekrok for alenetid.
    • en frokostkrok i morgensolen til å nyte helgefrokosten. 

    Bruk sesongens pynteputer og pledd for å tilføre farger og personlighet.  Skinnfellen er ekstra god å ha hvis det er litt kjølig på morgenkvisten. 

    I hagen har også hengekøyen sin rettmessige plass og det er vel lite som er bedre enn å legge seg i hengekøyen og ta en høneblund eller lese en god bok? Den er enkel å montere og enkel å ta ned. Den tar heller ikke mye plass når den er demontert, og kan oppbevares i en bod eller på en krok når den ikke er i bruk. Forbered deg på de late sommerdagene og sikre deg en av våre populære hengekøyer: Motto hengekøye, Isak hengekøye og Julian hengekøye.

    Bli inspirert!

    Det fins mye nyttig lesestoff om å skape den perfekte uteplassen, både bøker og magasiner, og ikke minst på nett. Våre beste tips er: 

    • Les våre inspirasjonsartikler med uteplass og hage i fokus.
    • Utforsk vår instagram-konto og bli inspirert.
    • Har du en Pinterest-konto kan du finne mye inspirasjon også her, og lage dine egne mood-boards.