I tråd med kommunale retningslinjer er enkelte av våre butikker midlertidig stengt. Du kan handle med klikk&hent i alle butikker, og få kjøpshjelp gjennom Shop via chat. Mer informasjon om Covid-19 >

Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Forskjellen på voksduk og akrylduk

    Duker i voks, akryl og plast er praktiske og lettstelte, og egner seg like bra inne som ute. De tåler søl, er vannavstøtende og beskytter bordplaten under. Men hva er egentlig forskjellen på voks og akryl?

    Voksduk

    En voksduk har et pvc-belegg på oversiden som gjør duken helt vanntett. Den holder på søl, og er lett å tørke av, samtidig som den beskytter bordplaten. Voksduk kommer ferdig i flere størrelser, og passer til avlange og runde bord. Vi har også voksduk som metervare, slik at du kan få den kappet i akkurat den lengden du trenger. Voksduken kan vaskes i maskin på 40°.

     

    Akrylduk

    En akrylduk består av tekstilstoff, gjerne bomull, belagt med flere lag med coating over, som gjør overflaten helt vanntett. Belegget gir en matt overflate, og strukturen i tekstilstoffet er synlig, noe som gjør at duken ser mer ut som en vanlig duk. Den rengjøres enkelt med fuktig klut, og kan også vaskes i vaskemaskin ved behov. Merk at belegget vil vaskes bort over tid. Akrylduker fås kun i metervare.

     

    Plastduk

    Vi har også duker som er laget av ren plast. De er 100% vanntette, og tørkes av med en fuktig klut. Plastduker fås kun som ferdig kappede duker, i både rektangulær og rund størrelse.